Vel blåst - Valdres Skimaraton 2024

27. mars 2024

Vi takker alle løpere for deltakelsen i årets Valdres Skimaraton! Tusen takk også til alle frivillige som satte topp ramme for rennopplevelsen, reiselivsaktørene på Beitostølen og våre sponsorer!

Husk at dere, i tillegg til å skaffe og skape en flott opplevelse, yter viktig bidrag til det frivillige løypearbeidet og barneskiidretten som Skrautvål IL, Leirin Skiløyper og Aurdal og Kruk Løypelag står for i Valdres - TUSEN TAKK!

Gjenopplev årets renn gjennom bilder og videoer fra renndagen. Vi har lagt ut hele vårt bildearkiv (!) fra rennet, se link i bunnen av bildesiden for 2024.

Resultater: Deltakere Resultater - Valdres Skimaraton

Det ble en flott renndag 23. mars med 372 påmeldte, selv om svak motvind og lett snø gjorde rennet litt krevende. Antallet er litt ned fra 416 i fjor, vi tror årsaken ligger i at vår faste rennhelg i år havnet på palmelørdag. 

VSM skal oppleves som en noe mer eksklusivt enn massemønstringer som Birken og Vasaloppet. Med dette mener vi at du opplever "fin flyt" gjennom døgnet fra du står opp til du går til sengs hvor du

- har en god dag sammen med venner
- får positive opplevelser før/under/etter
- opplever å bli sett og tatt vare på
- får presis transport/logistikk
- har komfortabel forberedelse før start
- nyter skarpe trikkeskinner (så langt været gir oss mulighet)
- opplever engasjerte og hyggelige matstasjoner med riktig utvalg (næring)
- treffer likesinnede for sosial avrunding etter målgang
- treffer flere kvinner enn på mange skirenn
Vi tenker at dette er realistisk fordi vi ikke har ambisjoner om å bli et stort arrangement; max ca 1500 deltakere i et renn som kan drives på frivillig basis. Dette gir oss lave kostnader og grunnlag for pent overskudd som går utelukkende til vårt samfunnsmessige formål; bedre skiløyper og skiidrett for barn.

Vi har fått gode tilbakemeldinger fra deltakere som sier at de er klare i igjen neste år. Samtidig er det helt sikkert noe vi bør forbedre til neste år, hva mener du? Kom gjerne med dine synspunkter på på post@valdresskimaraton.no eller rennets Facebook side - takk!

Vi håper å se deg igjen på startstreken i mars 2025! Hvem deltok ikke i år sammen med deg, men bør få med seg denne opplevelsen i 2025? Mobiliser dine venner - tusen takk!

Vi sees i mars 2025 :-)

Ikon løype 67 km

For deg som vil gå Valdres på langs.

Løypa er en klassiker mellom Beitostølen og Aurdal, mellom vakre Valdres fjell og mål på Aurdalsåsen skistadion. Underveis er det syv drikke-/matstasjoner underveis; Øysterli 8km, Sælsstølen 18 km, Vangsjøen 31 km, Juvike 38 km, Skardåsen 43 km, Nythun/Kruk 51 km, Pilset 57 km samt i mål etter 67 km

Les mer om distansen

Ikon løype 32 km

Turdistansen for deg som vil nyte en flott skidag i fjellet, men som synes 67km blir for langt.

Løypa går fra Skrautvål til Aurdal, med start på Valdres skisenter, over vakre Skardåsen og mål på Aurdalsåsen Skistadion. Underveis er det drikke-/matstasjoner på Skardåsen 8 km, Nythun/Kruk 15 km, Pilset 22 km og i mål 32 km

Les mer om distansen