Vel blåst - Valdres Skimaraton 2023

26. mars 2023

Vi takker alle løpere for deltakelsen i årets friske utgave av Valdres Skimaraton! Husk at dere, i tillegg til å skaffe dere en flott opplevelse, yter viktig bidrag til det frivillige løypearbeidet og barneskiidretten som Skrautvål IL, Leirin Skiløyper og Aurdal og Kruk Løypelag står for i Valdres - TUSEN TAKK!

Det ble en flott, men krevende VSM renndag 25. mars med 420 påmeldte, en økning fra 350 i fjor. Dessverre var vi utrolig uheldige med værgudene som ga oss snø, vind og snøfokk, men alle dere heltene som gjennomførte uttrykte stor fornøydhet med dagen. Vi mener at dere også kan være svært fornøyde med egen innsats. I 2024 håper vi på trikkeskinner i skarpeste utgave.

Se video med div glimt fra rennet

VSM skal oppleves som en noe mer eksklusivt enn massemønstringer som Birken og Vasaloppet, med dette mener vi at du opplever "fin flyt" gjennom døgnet fra du står opp til du går til sengs hvor du

- får positive følelsesbaserte opplevelser før/under/etter
- opplever å bli sett og tatt vare på
- får presis transport/logistikk
- har komfortabel forberedelse før start
- nyter skarpe trikkeskinner (så langt været gir oss mulighet)
- opplever engasjerte og hyggelige matstasjoner med riktig utvalg (næring)
- treffer likesinnede sosial avrunding etter målgang
- treffer flere kvinner enn på mange skirenn
Vi tenker at dette er realistisk fordi vi ikke har ambisjoner om å bli et stort arrangement; max ca 1500 deltakere i et renn som kan drives på frivillig basis. Dette gir oss lave kostnader og grunnlag for pent overskudd som går utelukkende til vårt samfunnsmessige formål; bedre skiløyper og skiidrett for barn.

Selv på en uvanlig frisk snø- og vindrik dag fikk vi mye positive tilbakemeldinger fra dere. Siden i fjor har vi flyttet starten på Beitostølen til slalombakken og Velkomstsenteret/Lodge900, vi har forbedret den skarpe bakken ved Binhovd, vi har sikret bedre veiene som krysses og vi har styrket matstasjonene, bla flyttet matstasjonen på Nythun ned til vannet. I år fikk vi, i det krevende været, forsinkelse på bussen som kjørte fra Danebu til Skrautvål. Dette skal vi forbedre neste år.

Kom gjerne med dine synspunkter på rennets Facebook side eller på post@valdresskimaraton.no

Vi håper å se deg igjen på startstreken i mars 2024! Hvem deltok ikke i år, men bør få med seg denne opplevelsen i 2024? Mobiliser dine venner - tusen takk!

Resultater på: Deltakere Resultater - Valdres Skimaraton

Ikon løype 67 km

For deg som vil gå Valdres på langs.

Løypa er en klassiker mellom Beitostølen og Aurdal, mellom vakre Valdres fjell og mål på Aurdalsåsen skistadion. Underveis er det syv drikke-/matstasjoner underveis; Øysterli 8km, Sælsstølen 18 km, Vangsjøen 31 km, Juvike 38 km, Skardåsen 43 km, Nythun/Kruk 51 km, Pilset 57 km samt i mål etter 67 km

Les mer om distansen

Ikon løype 32 km

Turdistansen for deg som vil nyte en flott skidag i fjellet, men som synes 67km blir for langt.

Løypa går fra Skrautvål til Aurdal, med start på Valdres skisenter, over vakre Skardåsen og mål på Aurdalsåsen Skistadion. Underveis er det drikke-/matstasjoner på Skardåsen 8 km, Nythun/Kruk 15 km, Pilset 22 km og i mål 32 km

Les mer om distansen