Føreforhold: Hjelp, hva skal jeg smøre med? :-)

21. mars 2022

Følg med her torsdag og fredag før renndagen og få smøretips og annen praktisk informasjon for gjennomføring av rennet.

Per torsdag 24. mars kl20.00:

Mildværet fortsetter å tære på det tynne snølaget, men løypesjefen har likevel god kontroll på forholdene. 

Yr tror på noen få minusgrader natt til lørdag og lørdag morgen. Det vil gi flotte klisterforhold og raske spor inntil sporene antagelig blir fuktige av temperaturstigning. Da blir det mer "påskeføre" på resterende del av rennet.

Fredag kveld og natt er det meldt sterk vind. Vindretningen fra nord er gunstig, men den sterke vinden kombinert med stor smelting i fjellet sørøst for Beitostølen gjør at vi vurderer å trekke traseen i dette området ned til mer værbeskyttet område (Javnin). Vi vil i løpet av fredag gjøre beslutning og meddele den her. Dette vil i så fall ikke endre opplevelsen av eller utfordringen med å gå rennet.

Alt ligger til rette for en flott renndag, sørg for at du er forberedt - da blir opplevelsen enda større.

Få den totale væroversikten i traseen her

Idag har målområdet og Popup Lokalmat teltet blitt rigget :-)

- Anbefalt smurning:

Festesmurning: grønn eller blå Swix etc baseklister (tynt lag, kortere enn tørrvoks for å ikke bremse glien), påføres med romtemperatur. Sett skiene ute slik at klisteret blir hardt. Legg deretter et tynt lag med universalklister. Ta med universalklister og varmere klister i sekken for mulig påføring underveis pga slitasje ved bla ploging samt varmere vær utover dagen. Det vil ikke være behov for å pakke inn klisteret med tørrvoks for å unngå kladding.

Glismurning: Ha grov struktur i selve belegget hvis du ønsker å sikre best mulig gli. Sørg for å mette skien med varm voks (gul, rød Swix etc). Forvent superglid så lenge snøen ikke er fuktig. Deretter vil glien avta i takt med graden av fuktighet i snøen.

- Skaff deg godt med søvn i nettene før rennet; det fungerer alltid

- Spis rikelig på fredagen og om morgenen før rennet. Ta med deg fast næring i sekken slik at du kan spise underveis. Drikke kan du supplere på drikkestasjonene. Lang løype er langt for alle, enten man er godt eller dårlig trent. For lite næring i kroppen, kan føre til at du går tom for energi. Kort løype er også lang, dersom du har begrenset med mil på ski i vinter. Følg da de samme rådene.

- Væsketapet blir rikelig i det milde været. Pass på å fylle på rikelig med væske underveis

- Den siste kilometeren mot mål har flere små kneiker. Ta disse i passe tempo, du får hvilt litt mellom de - du har snill inngang det siste stykket mot mål.

- Sørg for å spise godt etter målgang. Biffburgere, elgpølser og boller som venter i Lokalmat teltet er perfekt for å oppnå god restitusjon.

- Nyt dagen; naturen, stillheten, stemningen, slitet, alle inntrykkene og mestringen med å fullføre

Helt til slutt: Vi oppfordrer alle til å lese teksten Alt om rennet slik at du får en best mulig forberedelse, gjennomføring og tid etter målgang.

God tur i fjellet!

Ikon løype 67 km

For deg som vil gå Valdres på langs.

Løypa er en klassiker mellom Beitostølen og Aurdal, mellom vakre Valdres fjell og mål på Aurdalsåsen skistadion. Underveis er det syv drikke-/matstasjoner underveis; Øysterli 8km, Sælsstølen 18 km, Vangsjøen 31 km, Juvike 38 km, Skardåsen 43 km, Nythun/Kruk 51 km, Pilset 57 km samt i mål etter 67 km

Les mer om distansen

Ikon løype 32 km

Turdistansen for deg som vil nyte en flott skidag i fjellet, men som synes 67km blir for langt.

Løypa går fra Skrautvål til Aurdal, med start på Valdres skisenter, over vakre Skardåsen og mål på Aurdalsåsen Skistadion. Underveis er det drikke-/matstasjoner på Skardåsen 8 km, Nythun/Kruk 15 km, Pilset 22 km og i mål 32 km

Les mer om distansen